ceturtdiena, 2010. gada 4. novembris

Pikantais kartupeļu sautējums

Sastāvdaļas:
6-8 vidēji lieli kartupeļi
200 ml saldā krējuma
3-4 ķiploku daiviņas
garšvielas
sāls
eļļa vai sviests

Pagatavošana:
Nomizo kartupeļus, sagriež šķēlēs. Kārto cepeškrāsnī cepšanai piemērotā traukā/ pannā, kuru pirms tam ieziež ar eļļu vai sviestu. Liek cepties cepeškrāsnī apmēram 20-25 minūtes (atkarībā no kartupeļu biezuma).
Saspiež ķiplokus, kurus pievieno saldajam krējumam. Pieber masai garšvielas, sāli pēc garšas/ gaumes.
Kad kartupeļi ir gandrīz mīksti, tos aplej ar mērci un liek vēl 5 minūtes pasautēties.
Vislabāk garšo ar skābo krējumu, biešu, burkānu salātiem.
Padoms Nr1: var šo pašu gatavot arī parastajā pannā (tādā dziļākā ar vāku, lai var pasautēties), sākumā kartupeļus parasti apcep eļļā, kad gandrīz mīksti, uzlej saldo krējumu ar ķiplokiem.
Nr2: Ja negrib tik treknu, var eļļas vietā liet mazliet ūdens.



(receptes.lv)

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru