sestdiena, 2010. gada 13. novembris

Borščs ar sēnēm

Sastāvdaļas:
Augu eļļa: 10g,
sīpoli: 15g,
sēnes: 100g,
burkāni: 15g,
garšsaknes: 10g,
kartupeļi: 60g,
tomātu biezenis: 10g,
bietes: 70g,
kāposti: 70g,
kviešu milti: 5g,
krējums: 30g,
pētersīļu zaļumi: 5g,
dārzeņu novārījums vai ūdens: 300g.

Pagatavošana:
Sēnes rūpīgi nomazgā, pārlej ar aukstu ūdeni un izvāra. Bietes, burkānus un garšsaknes sagriež skaidiņās, saliek katlā, pievieno tomātu biezeni, dārzeņu novārījumu vai ūdeni, uzliek vāku un sautē, līdz dārzeņi mīksti. Sīpolus apcep eļļā, samaisa ar sagatavotajām sēnēm un cep vēl 5-10 minūtes. Pēc tam pieber izkarsētus miltus un samaisa. Apceptos sīpolus un sēnes samaisa ar dārzeņiem. Verdošajā sēņu novārījumā liek sasmalcinātus kāpostus un sagrieztus kartupeļus, pieliek sautētos dārzeņus un vāra vēl 20-25 minūtes. Pasniedz ar olīvām, krējumu un zaļumiem.



(irlaiks.lv)

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru