8 – 10 vidēja lieluma āboli
1 glāze miltu
5 ēdk. cukura
1 ola
180 g (nepilna paciņa) sviesta
plombīra vai cita veida saldējums.
Pagatavošana:
Karsto ābolu pīrāgu cep cepeškrāsnī. Iesākumā ņem cepamtrauku un ieziež ar sviestu.
Nomizo visus ābolus, izņem serdi, sēklas un sagriež ābolus šķēlītēs. Ābolu šķēlītes liek ietaukotajā cepamtraukā. Tālāk gatavo garnējumu. Atlikušo sviesta daudzumu sakuļ ar olu, pievieno cukuru un miltus. Rezultātā izveidosies bieza masa, kur nelieliem gabaliņiem smērē uz āboliem cepamtraukā. Tad trauku liek līdz 200 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī un cep apmēram 20 minūtes, līdz gatavs. Rezultātā pīrāgam jābūt ar mīkstam ar kraukšķīgu virskārtu. Lai pīrāgs garšotu izcili, iesaku to ēst karstu kopā ar plombīra vai citu, savu mīļāko saldējumu.
Karsto ābolu pīrāgu cep cepeškrāsnī. Iesākumā ņem cepamtrauku un ieziež ar sviestu.
Nomizo visus ābolus, izņem serdi, sēklas un sagriež ābolus šķēlītēs. Ābolu šķēlītes liek ietaukotajā cepamtraukā. Tālāk gatavo garnējumu. Atlikušo sviesta daudzumu sakuļ ar olu, pievieno cukuru un miltus. Rezultātā izveidosies bieza masa, kur nelieliem gabaliņiem smērē uz āboliem cepamtraukā. Tad trauku liek līdz 200 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī un cep apmēram 20 minūtes, līdz gatavs. Rezultātā pīrāgam jābūt ar mīkstam ar kraukšķīgu virskārtu. Lai pīrāgs garšotu izcili, iesaku to ēst karstu kopā ar plombīra vai citu, savu mīļāko saldējumu.
(gatavosim.lv)
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru