pirmdiena, 2010. gada 8. novembris

Cukini krēmzupa

Sastāvdaļas:

Cukinī700 g
Ķiploki2 daiviņas
Rapšu, olīvu vai valriekstu eļļamazliet
Sāls, piparipēc garšas
Svaigs vai kaltēts oregano (raudene)1 tējk.
Svaigas piparmētru lapas5 - 6 gab
Sviests1 ēd.k.

Milti1 ēd.k.
Dārzeņu buljons250 ml
Tomāti200 g
Pagatavošana:

Cukini sagriež sīkos kubiciņos. Tomātus aplej ar verdošu ūdeni, patur tajā pāris minūtes, tad noskalo zem auksta ūdens. Nomizo, sagriež sīkos kubiņos. Eļļā pasautē ķiploku, pievieno cukini, sāli piparus, un oregano, sautē - 8 - 10 minūtes. Pusi sablendē kopā ar dārzeņu buljonu un piparmētrām. Lej tīrā katlā, uzsilda, iekaisa un tūdaļ iejauc miltus, pieliek sviestu, uzvāra. Tomātu kubiņus pāris minūtes pasautē kopā ar atlikušajiem cukini kubiņiem, pirms pasniegšanas ieliek krēmzupā.
Šajā krēmzupā daļa dārzeņu atstāti nesamalti - tas piešķir zupai patīkamu konsistenci.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru