Sastāvdaļas:
Cukinī | 700 g |
Ķiploki | 2 daiviņas |
Rapšu, olīvu vai valriekstu eļļa | mazliet |
Sāls, pipari | pēc garšas |
Svaigs vai kaltēts oregano (raudene) | 1 tējk. |
Svaigas piparmētru lapas | 5 - 6 gab |
Sviests | 1 ēd.k. |
Milti | 1 ēd.k. |
Dārzeņu buljons | 250 ml |
Tomāti | 200 g |
Cukini sagriež sīkos kubiciņos. Tomātus aplej ar verdošu ūdeni, patur tajā pāris minūtes, tad noskalo zem auksta ūdens. Nomizo, sagriež sīkos kubiņos. Eļļā pasautē ķiploku, pievieno cukini, sāli piparus, un oregano, sautē - 8 - 10 minūtes. Pusi sablendē kopā ar dārzeņu buljonu un piparmētrām. Lej tīrā katlā, uzsilda, iekaisa un tūdaļ iejauc miltus, pieliek sviestu, uzvāra. Tomātu kubiņus pāris minūtes pasautē kopā ar atlikušajiem cukini kubiņiem, pirms pasniegšanas ieliek krēmzupā.
Šajā krēmzupā daļa dārzeņu atstāti nesamalti - tas piešķir zupai patīkamu konsistenci.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru