trešdiena, 2010. gada 24. novembris

Pasta ar lazdu riekstiem, čili pipariem un ķiploku olīveļļu

Sastāvdaļas:
Makaroni
Mērcei:
labas kvalitātes olīveļļa
100 g lazdu riekstu
1 garš sarkanais čili, sakapāts smalkās strēmelēs
3 ķiploka daiviņas, smalki sakapātas
bunte lapu pētersīļu, smalki sakapāti
1 citrona sula
jūras sāls
melnie pipari
1 vesela ķiploka galva, atdalītas daiviņas ar mizu
Parmas siers, pasniegšanai

Pagatavošana:
Sakarsē krāsni 180 grādus karstu. Pannā liec ķiploku daiviņas ar visu mizu un liec krāsnī, lai cepas, līdz ir mīkstas. Vienlaikus citā pannā liec cepties lazdu riekstus, līdz tie kļūst zeltaini brūni.
Ņem riekstus ārā, liec dvielī un paberzē, tādā veidā noņemot miziņas. To vari darīt arī ar rokām, kad rieksti nedaudz padzisuši.
Pannā sakarsē eļļu, pievieno ķiploku, čili un rupji sasmalcinātus lazdu riekstus, un ķiploku daiviņas ar visām mizām, samaisi.
Vienlaikus liec vārīties katlā ūdeni. Pievieno nedaudz sāls un, kad ūdens burbuļo, met iekšā pastu. Vāri to līdz al dente (viducī vēl nedaudz cieta), kas svaigai pastai būs apmēram 3 minūtes.
Pastu nedrīkst pārvārīt.
Kad pasta gatava, to nokās un pannā sajauc ar mērci. Liec uz šķīvjiem, pārber ar Parmas sieru, petersīļiem un pasniedz.



(cetrassezonas.lv)

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru