sestdiena, 2010. gada 6. novembris

Biezā tomātu zupa

Sastāvdaļas:
50g sviesta;
1ēd.karote olīveļļa;
2 sīpoli – smalki sagriezti;
Timiāns;
Baziliks;
1 maza lauru lapa
3 ķiploku daiviņas – smalki sagrieztas
1kg tomāti – sagriezti mazos gabaliņos;
2ēd.karotes tomātu pastas
1ēd.karote cukura (var nelikt)
1 bundža ar tomātiem savā sulā – tos sagriezt, jau liekot klāt;
150ml ūdens
200ml tomātu sula (to, kas paliek pāri no tomātiem savā sulā)


Pagatavošana:
Sviestu, olīveļļu, sīpolus, ķiplokus, timiānu un lauru lapu liek karsēties katliņā ar vāku. Karsē apmēram kādas 5-6min, kamēr sīpols paliek caurspīdīgs. Tad pievieno tomātus, tomātus savā sulā (tikai tomātus), tomātu pastu un cukuru. Uz lēnas uguns vāra kādas 5minūtes, bez vāka. Tad pievieno ūdeni, tomātu sulu. Kad sāk vārīties, nogriež mazāku uguni. Pēc 30 -45 min. noņem no plīts, lai atdziest. Kad ir atdzisis, izkāš caur sietu. Pirms pasniegšanas uzsilda un apber ar smalki sagriestu baziliku un svaigi samaltiem pipariem. Sāli pievieno pēc patikas.


(receptes.lv)

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru