sestdiena, 2010. gada 23. oktobris

Veģetārie tīteņi ar rīsiem un burkāniem.

Sastāvdaļas

  • Kāpostgalva
  • Tomāti cherry (var aizvietot ar parastiem tomātiem)
  • Tomāti
  • Rīsi
  • Sīpoli
  • Sīpols sarkanais
  • Ķiploki
  • Tomātu pasta 
  • Burkāni 

Pagatavošana: 50 min.

Kāpostgalvu novāra, lai lapas ir mīkstas.
Pildījums:
Rīsus novāra.
Sīpolus griež lielos gredzenos, cep uz pannas olīveļļā.
Burkānu sagriež ripiņās un pievieno sīpolu gredzeniem.
Kad sīpoli un burkāni apcepušies, pievieno vēl uz rupjas rīves sarīvētu burkānu, 4 daļās sagrieztus cherry tomātus. Pievieno sāli, piparus pēc garšas. To visu lēni sautē zem vāka aptuveni 10 min.
Mērce:
Sīpolus smalki sakapā, apcep olīveļļā, pievieno sasmalcinātu ķiploku, smalki sakapātus tomātus. Sāli, piparus. Pievieno tomātu pastu, pielej dāsni ūdeni, un visu vāra 15 min, lai izveidojas mērce.
Kāpostu lapās tin 1/2 rīsu un 1/2 saceptā pildījuma. Satītos tīteņus saliek cepešpannā, aplej ar mērci (lai tīteņi pilnībā ir nosegti) un sautē cepeškrāsnī 30 minūtes.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru