Sastāvdaļas:
500g tomātu
250g cukīni
100g svaigu vai saldētu zaļo zirnīšu
2 ēdk. citronu sulas
4 ēdk. baltvīna
3 ēdk. olīveļļas
Malti melnie pipari
Sauja melno olīvu
Pesto mērce (var nopirkt gatavu, vai gatavot pēc zemāk pievienotās receptes)
Pagatavošana:
Zirnīšus blanšē 3 minūtes. Cukīni sagriež pusapļos. Sajauc baltvīnu, citronu sulu un eļļu, ļauj zirņiem un cukīni tajā marinēties 5 minūtes.
Šķīvī liek sagrieztus tomātus, apkaisa ar sāli un pipariem, pārliek cukīni un zirņus, pārkaisa olīvas, piciņās pārliek pesto mērci.
Pesto:
1 bunte pētersīļu
1 bunte bazilika
30 g apgrauzdētu ciedru riekstu
1 ēdk. rīvēta Parmezāna (pēc vēlēšanās)
5 ēdk. olīveļļas
1 daiva ķiploka
Šķipsniņa sāls
Visu samaļ viendabīgā masā.
(Dita Lase)
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru