ceturtdiena, 2010. gada 28. oktobris

Rupjmaizes un ķirbju saldais

Sastāvdaļas:2 porcijām
3 ēd.k. medus
2-3 saujas gabaliņos sagriezts ķirbis
2 šķēles rupjmaize
saldējums vai jogurts

Pagatavošana:
Šis pavisam vienkāršais saldais jau ir iekarojis pāris manu draugu sirdis, to draugu, kas izdzirdot šo recepti rauca degunu, ka tā nu gan ķirbi nespējot iztēloties. Kad teicu, lai pagatavo, - nē, nedarīšot to. Tā nu nekas cits neatlika, kā gatavot to kā cienastu, kad viņi brauks ciemos. Un viņi bija sajūsmā. Lai arī paši ne uz ko tādu nebūtu sadūšojušies.

Tātad - ķirbi nepieciešams nedaudz pavārīt, lai tas ir gandrīz gatavs.

Uz pannas lieku medu, beru klāt gabaliņos sagrieztu rupjmaizi, nedaudz apcepu. Tad beru klāt ķirbjus, turpinu cept, kopā kādas 5 minūtes.

Un gatavs - atliek tikai siltu likt trauciņos, virsū saldējumu. Garšīgākais, kamēr silts.

(tavavieta.lv)

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru