Sastāvdaļas:
4 palieli vārīti, sastampāti kartupeļi
½ tase vārītu, nokāstu zaļo zirnīšu
1 ½ tējkarote ķimeņu sēklu
1 tējkarote mango pulvera (amchoor)
1 tējkarote sarkanā čili pulvera
½ tējkarote fenheļa (saunf) pulvera
½ tējkarote garam masala pulvera
1 ēdamkarote sasmalcinātu cashew (Indijas) riekstu
Sāls
3 tases miltu
½ tase miltu samosu veidošanai
1 ēdamkarote kausēta sviesta vai eļļas
Eļļa cepšanai
Krūze auksta ūdens
Pagatavošana:
Uzkarsē sviestu, pievieno ķimeņu sēklas un riekstus.
Kad sēklas sāk sprēgāt, pievieno garšvielu pulverus un cep vēl kādas 10 sekundes.
Pievieno sastampātos kartupeļus un zirnīšus, samaisa.
Pievieno sāli.
Cep uz lēnas uguns aptuveni 10 minūtes.
Sagatavo samosu mīklu, samaisot miltus, kausētu sviestu vai eļļu un sāli. Pievieno ūdeni, cik nepieciešams, lai izveidotu mīklu. Atstāj uz 10 minūtēm uzbriest.
Sadala mīklu apaļās porcijās.
Katru porciju izklāj ar miltiem tā, ka tā nelīp pie rokām.
Sarullē katru porciju pabiezā aplī.
Ar picas nazi izveido no apļiem izveido pusapļus.
Katru pusapli uztaisa par ‘kabatiņu’, to vidū salokot un, izmantojot aukstu ūdeni, salīmējot pusapļa malas.
Piepilda kabatiņas ar kartupeļu maisījumu un, izmantojot aukstu ūdeni, aizlīmē arī augšējās maliņas.
Uzkarsē eļļu. Vāra samosas, kamēr tās kļūst zeltainas.
Var pasniegt vai nu ar tamarindu mērci, vai piparmētru čatniju.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru