Nepieciešams:
1 glāze dažādu sagrieztu dārzeņu – ziedkāposta, brokoļa, burkānu, zaļo zirnīšu, paprikas, zaļo pākšu pupiņu, kukurūzas u.c.,
½ gl. Basmati vai jebkuras citas šķirnes balto garu graudiņu rīsu,
1 gl. karsta ūdens,
1 ēdk. augu eļļas;
2 cm gara kanēļa miza,
2 krustnagliņas, ½ tējk.
cumin ķimeņu (veikalos var pārdoties arī ar nosaukumu Romas vai Indijas ķimenes),
½ tējk. maltas koriandra sēkliņas,
1 tējk. kurkumas, un pēc izvēles pievienojiet to, ko atrodiet no šīm garšvielām – lauru lapa, daži graudiņi vai pākstiņa kardamona,
1 tējk. rīvēta svaiga ingvera.
Pagatavošana:
Uzkarsējiet eļļu, lieciet tajā kanēļa mizu un krustnagliņas, kad kanēlis atritinās, pievienojiet visas pārējās garšvielas un tūlīt arī visus sagrieztos dārzeņus. Maisot apcepiet dažas minūtes, tad pievienojiet rīsus un vēl minūti maisot cepiet. Tad pievienojiet karstu ūdeni un sāli, līdzko rīsi uzvārās, nogrieziet liesmu maksimāli mazu, uzlieciet katlam vāku un (nemaisot!) sautējiet 10 – 15 minūtes, līdz rīsi gatavi.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru