sestdiena, 2010. gada 23. oktobris

Melnās pupiņas ar rīsiem.

Sastāvs:











360 gr melno pupiņu
1,2 l ūdens
120 gr sagrieztas zaļas vai sarkanas paprikas
1 sagriezts svaigs sīpols
2 ēdk. rauga pārslu
1,5 tejk. ķimeņu
1 tējk. sīpolu pulvera
¾ tējk. ķiploku pulvera
¾ tējk. salda bazilika
2 ēdm. sojas mērces
1 ēdm. citronsulas
¾ tējk. sāls


Pagatavošana:
Noskalojiet pupiņas un iemērciet 2,5 l ūdens pa nakti vai arī uzvāriet, izslēdziet liesmu un ļaujiet pastāvēt 1 stundu.(Lai novērstu gāzes rašanos, nokasiet ūdeni no pupiņām, kad tās beidz uzbriest un pārlejiet ar svaigu ūdeni 2,5 cm virs pupām.) Pievienojiet parējās sastāvdaļas un novediet līdz vārīšanai, tad pavāriet uz lēnas uguns 1,5 stundas vai kamēr viss kļūst mīksts. Pasniedziet ar brūniem rīsiem, svaigiem tomātiem un sagrieztiem lociņiem.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru