otrdiena, 2010. gada 26. oktobris

Salāti taizemiešu gaumē

Sastāvs:
salāti,
loki,
baziliks,
svaigs gurķis,
salātu mērce,
cukurs,
sāls.



Šos zaļumu salātus var pagatavot pāris minūšu laikā. Salātus var pasniegt kā atvēsinošu piedevu pie dažādiem asiem Taizemes virtuves ēdieniem vai arī vienlīdz labi tie noderēs ikdienas maltītei. Krēmīgā salātu mērcīte ir garšīga, vienkārša, ar zemu tauku un kaloriju saturu. Mērces asumu var variēt pēc vēlēšanās.

1. solis liek bļodā salātus, lokus un baziliku.
2. solis ar dārzeņu mizotāju sašķēlē gurķi garās platās šķēlē. Ja šķēles šķiet pa garu, tās sagriež uz pusēm vai trim daļām, jeb pārgriež gareniski tievās sloksnēs.
3. solis gurķa šķēles pievieno salātiem bļodā un visu viegli samaisa.
4. solis samaisa kopā visas mērces sastāvdaļas, līdz izšķīst cukurs ( ja salātu daudz, var pagatavot dubultu mērces porciju un pārpalikumu slēgtā traukā uzglabāt ledusskapī līdz pat divām nedēļām).
5. solis pārlej salātus ar mērci, rotā ar ziediem un nekavējoties pasniedz.

Jāņem vērā, ka kokosriekstu piens leduskapī var nedaudz sabiezēt. Ja mērci ņem no ledusskapja tai jāļauj atsilt līdz istabas temperatūrai.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru