ceturtdiena, 2010. gada 21. oktobris

Burkānu kūka

Sastāvdaļas:

500g krējuma,
500g izsijātu miltu,
200g cukura,
200g sviesta,
3 vidēji sarīvēti burkāni,
2 tējkarotes kardamona,
200g uzbriedinātu rozīņu, (var likt arī klāt uzbriedinātus un sagrieztus riekstus)
2 tējkarotes kanēļa,
vanilīns,
1 paciņa cepampulveris

Pagatavošana: 
Miltos iemaisa cepamo pulveri, cukuru, krējumu un sarīvētos burkānus. Visu labi sajauc, maisot. Sviestu izkausē un karstam pievieno kardamonu, kanēli un vanilīnu. Sviestu ar garšvielām sajauc ar pamatmasu. Pievieno rozīnes, sasmalcinātus riekstus. Cep +200 C temperatūrā 40 minūtes. Pasniedz karstu ar saldējumu!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru