otrdiena, 2010. gada 26. oktobris

Auzu pārslu biezputra ar ķirbjiem

Sastāvdaļas:
80-100g auzu pārslu
1šķēle ķirbja[apmēram 200g]
1ābols.
1/2 1 ūdens vai piena,vai piens un ūdens vienādās attiecībās.
medus pēc garšas.
šķipsniņa rīvēta muskatrieksta.

Pagatavošana: 

Auzu pārslas pārlej ar pusi ūdens vai piena un noliek uzbriest. Ķirbi nomizo,sagriež gabaliņos vai rupji sarīvē,ābolu nomizo,izņem serdi,sagriež šķēlītēs.liek katlā un sautē,līdz ķirbji un āboli mīksti.pielej vārītu šķidrumu,pieber šķipsniņu sāls,muskatrieksta,pievieno uzbriedušās auzu pārslas un apmaisot vāra dažas minūtes.Gatavā biezputrā iemaisa medu, var pārkaisīt ar kanēli.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru