svētdiena, 2010. gada 24. oktobris

Norvēģu pankūkas.

Sastāvdaļas:
1. 5 glāzes auzu pārslas, 
2. 4 glāzes ūdens,
3. 3 glāzes ūdens 
4. 1 ēdamkarote sāls
5. 1/3 glāze medus
6. 2 glāzes baltie kviešu milti
7. 2 paciņas vaniļas cukurs.

Pagatavošana:
Blenderī sakuļ pirmās grupas sastāvdaļas. Atsevišķi savieno otrās grupas produktus un labi samaisa. Pēc tam savieno abas masas kopā. Izveidotā masa var sabiezēt, tādēļ laiku pa laikam jāpievieno ūdens. Izmīca mīklu. Cep uz pannas, kura ir ieziesta ar eļļu, (bez vāka). Kad malas sāk locīties, pankūku apgriež uz otru pusi. Pankūkām var ziest virsū riekstu sviestu vai augļu pastēti. Pankūkas satin ruletes vai konvertas formā.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru