svētdiena, 2010. gada 28. novembris

Diedzēta mūngdāla zupa.

Nepieciešams:
100 g izdiedzēta mūngdāla,
½ gl. dabiskā jogurta bez piedevām vai paniņu,
1 ēdk. zirņu miltu,
1 ēdk. augu eļļas,
pa naža galam sekojošu garšvielu: ķimeņu, kurkumas (arī viegli atrodama veikalu garšvielu plauktos),
asafetīdas (šo gan varēsiet nopirkt tikai specializētos indiešu veikaliņos, bet, ja tas nav iespējams, iztieciet bez šīs garšvielas, ēdiens tik un tā garšos labi),
aso piparu (pēc vēlēšanās),
1 tējk. sāls,
1 tējk. rīvēta svaiga ingvera,
lauru lapa,
1 tējk. cukura.


 Mūngdālu, jeb Latvijā labāk pazīstamu kā Ķīnas pupiņas, var nopirkt lielveikalos – arī jau izdiedzētu. Un var izdiedzēt pats – izmērcējiet pupiņas 8 stundas, tad lieciet šķīvī vienmērīgā kārtiņā un turiet mitras, reizi pa reizei ūdeni nomainot, dienas 2 – 3, līdz parādās asniņi. Ja neatrodat tieši šīs pupiņas, izmantojiet lēcas vai jebkuru citu Jums pieejamo pupiņu veidu (tikai lielākām pupiņām pēc izdīgšanas vajadzēs nolobīt virsējo biezo miziņu, pirms gatavosiet tālāk).


Pagatavošana:
Uzkarsējiet eļļu, ieberiet tajā ķimenes, ingveru, asos piparus un asafetīdu, pēc dažām sekundēm pievienojiet lauru lapu, kurkumu un pupiņas. Apmaisiet, uzlejiet glāzi ūdens un vāriet apmēram 20 minūtes. Tikmēr sajauciet jogurtu vai paniņas ar zirņu miltiem. Kad pupiņas mīkstas, zupai pievienojiet sāli, cukuru un jogurtu ar zirņu miltiem, maisot karsējiet, līdz sabiezē. Pasniedziet rotātu ar pētersīļu vai kinzas (koriandra) lapiņām.
Recepte no: http://www.vegetarisms.lv/

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru