otrdiena, 2010. gada 9. novembris

Kartupeļi ar kariju, koksriekstu pienu, kešjū riekstiem un baziliku

Sastāvdaļas:
Jaunie kartupeļi: 500 g
Kešjū rieksti: 80 g
Zaļie zirnīši: 1 tase
Ķiršu tomāti: 150 g
Tomātu pasta: 2 ēd. k.
Ķimeņu sēklas: ½ tējk.
Kajennas pipari: ½ tējk.
Koriandra pulveris: ½ tējk.
Garam masala: ½ tējk.
Kārba ar kokosriekstu pienu: 400 ml
Svaigs baziliks: 60 g
Eļļa, sāls un pipari

Pagatavošana:
Jaunos kartupeļus iztvaicē. Lielā pannā uzkarsē divas ēdamkarotes eļļas un apcep ķimeņu sēklas, līdz tās sāk smaržot. Tad tajā pašā eļļā viegli apcep arī kešjū riekstus. Uz pannas liek tvaicētos kartupeļus un samaisa ar eļļu. Tomātu pastu sajauc ar ½ tasi ūdens un pievieno kartupeļiem. Kad šķidrums sāk burbuļot, pieliek klāt ķiršu tomātus un visu karsē 5 – 8 minūtes. Tad pievieno pārējās garšvielas un visu kārtīgi samaisa. Dažus tomātus var saspaidīt ar dakšiņu. Vēl pēc kādām 3 – 5 minūtēm pievieno kokosriekstu pienu un zaļos zirnīšus. Visu karsē, līdz mērce sāk sabiezēt, tad pievieno sāli, piparus un sasmalcinātas bazilika lapiņas. Kartupeļu vietā var likt arī tofu gabaliņus vai bumbiņas. Ēdienu rotā ar bazilika lapiņām un pasniedz kopā ar rīsiem vai bulguru. Labu apetīti.



(irlaiks.lv)

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru