otrdiena, 2010. gada 9. novembris

Pastinaku un ķiploku krēmzupa

Sastāvdaļas:
  • 600 g pastinaku, nomizoti, sagriezti mazos kubiņos
  • 160 g saldā sīpola, nomizots un sagriezts kubiņos
  • 60 g ķiploku, nomizoti un rupji sagriezti
  • 3 ēd.k. rapšu eļļas
  • ½ čili
  • 6 timiāna zariņi
  • 2 l dārzeņu buljona
  • 250 g saldā krējuma
  • 300 g kartupeļu, nomizoti un sagriezti nelielos kubiņos
  • jūras sāls
  • ½ čili
  • 40 g sviesta
Nedaudz saldeni pikanta zupa, kam pikantumu dod čili un ķiploks. Noteikti vāri visu noteikto laiku un arī izberz caur sietu, jo pastinaks ir šķiedrains un tik labi mājas apstākļos nesablenderējas. Tādējādi iegūsi krēmīgu, pikantu un ļoti sildošu zupu, ideālu Mārtiņdienas maltītei.
Pagatavošana:
  1. Katlā sakarsē eļļu. Liec klāt sīpolus, ķiplokus un pastinaku. Pieber nedaudz sāls un samaisi. Pasautē kādas 5 minūtes. Pievieno kartupeli, samaisi.
  2. Pieliec timiānu, čili un piparus. Pielej karstu buljonu un vāri 45 minūtes.
  3. Noņem no liesmas, ļauj padzist. Sablenderē un izberz caur sietu. Liec atpakaļ katlā un pielej saldu krējumu. Vāri, līdz uzmet pirmo burbuli.
  4. Pasniedz, pārlejot ar čili sviestu.
  5. Čili sviests – pannā izkausē sviestu, uz vidējas liesmas visu laiku maisot ļauj tam vārīties, līdz tas pēc kāda laika kļūst brūns. Pievieno čili un pārlej citā bļodiņā.

1 komentārs:

  1. Nekavējoties izņemt ārā šo recepti no jūsu bloga. Šī ir Signes Meirānes recetpe, kas publicēta lapā www.cetrassezonas.lv. Šāda materiāla izmantošana bez saskaņošanas (zagšana) ir nepieļaujama un sodāma LR likuma kārtībā.

    AtbildētDzēst