otrdiena, 2010. gada 23. novembris

Ziemas gardums

Pamatam:
240 g  margarīna cepšanai
110 g cukura
300 g miltu

Pildījumam:
40 g  margarīna cepšanai
2 olas
160 ml gaišā sīrupa, kļavu sīrupa vai medus
1½ tējk. vaniļas cukura
300 g brūnā cukura
100 g dateļu bez kauliņiem
100–150 g grauzdētu lazdu riekstu
150 g žāvētu augļu pēc vēlēšanās

Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 180 °С. Izklājiet apt. 20x30 cm lielu kūku formu ar cepamo papīru. Margarīnu sagrieziet gabaliņos, virtuves kombainā sakuliet to ar cukuru un pievienojiet miltus. Kuliet vēl nedaudz, līdz mīkla kļūst irdena. Ieklājiet mīklu kūku formā un paturiet to 10 minūtes aukstumā, pēc tam cepiet 25 minūtes. Pildījumam izkausējiet un nedaudz atdzesējiet margarīnu. Izkausēto margarīnu, sakultas olas, sīrupu, vaniļas cukuru un brūno cukuru sajauciet viendabīgā masā, uzlejiet uz izceptā pamata un pārkaisiet ar dateļu gabaliņiem, sasmalcinātiem riekstiem un sagrieztiem žāvētiem augļiem. Cepiet 25 minūtes un pirms pasniegšanas ļaujiet stundu atdzist.







(http://www.draugiem.lv/rama/special_rama_recipe/?recipe=2)

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru