otrdiena, 2010. gada 2. novembris

Sīpolu zupa franču gaumē

Sastāvdaļas:

250 ml sausā galda vīna,

9 nelielas ķiploku daiviņas,

6 šķēles tosteri apceptas baltmaizes,

4 vidēja lieluma sīpoli,

litrs veģetārā buljona,

ēdamkarote miltu,

šķipsniņa melno piparu,

sāls pēc garšas.


Pagatavošana:

Liela katlā silda vīnu līdz viršanas temperatūrai, samazina liesmu un tam pievieno smalki sakapātus sīpolus. Uz nelielas uguns, ik pa laikam apmaisot, turpina vārīt apmēram 20 minūtes, līdz masa kļuvusi viendabīga un sīpoli izšķīduši. Tad pievieno saspiestus ķiplokus un vāra vēl apmēram 10 minūtes, līdz ķiploki kļūst brūni. Iesijā miltus un maisot vāra vēl 2 minūtes. Pēc tam ielej iepriekš sagatavoto veģetāro buljonu un vāra, līdz šķidrums sāk burbuļot, pievieno sāli un piparus, turpina vārīšanu vēl 20 minūtes. Pasniedzot zupai pievieno nelielos kubiņos sagrieztu maizi un, ja vēlas, arī smalki sarīvētu, labi kūstošu sieru.


(receptes.lv)


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru