trešdiena, 2010. gada 22. decembris

Siermaizītes mikroviļņu krāsnī

Sastāvdaļas

  • 1. Divas šķēles baltmaizes (nebūtu vēlama pārāk svaiga);
  • 2. Sviests (divi naža gali);
  • 3. Divas šķēles siera (vēlams ar mazāku tauku saturu);

    Pagatavošana: 

    Uz maizes uzsmērē sviestu un uzliek sieru; novieto maizes uz šķīvja (bez zelta maliņām) cieši kopā, lai kūstošais siers mazāk aiztecētu prom; Ievieto mikroviļņu krāsnī un cep ar maksimālo jaudukādas 2-3. minūtes!
    UZMANĪBU!
    Lai, maizes būt u patiesi gardas kraukšķīgas (un jā - pat cietas – kā sausiņi). Tad jācep līdz siers un maize paliek dzeltenīgi brūni un cieti! Cepot ir ĻOTI SVARĪGI atrast šo momentu, jo apmēram 10 –  5.sekunžu laikā, siermaize no dzeltenīgi brūnas pārvēršas par melnu ogli ar kodīgiem dūmiem! Ja vienreiz uztrāpīsiet uz īsto brīdi – garantēju, ka nekad vairs necepsiet parastās mīkstās siermaizes! 
    Recepte no: http://www.receptes.lv/

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru