sestdiena, 2010. gada 4. decembris

grūbu risotto

Sastāvdaļas:
Pētersīļi
Melnie pipari
Rīvēts parmezāns
Sīpoli
Ķiploki
Krūze baltvīna
Dārzeņu buljons
Grūbas

Pagatavošana:
Dziļā pannā vai katlā- es to daru čuguna pannā- sviesta un eļļas maisījumā apcep sīpolus un ķiplokus, sagrieztus, protams. Ieber noskalotas grūbas (rīsus mazgāt nevajag, jo tā noskalojas uz tiem esošā ciete). Gūbas uzkarsē un kādas minūtes ļauj tām karst, it kā pagrauzdēties. Uzlej krūzi baltvīna, samaisa, ieslēdz tvaika nosūcēju ( vismaz man nepatīk smaka, kas rodas vīna alkoholam tvaikojot) un ļauj baltvīnam iesūkties grūbās. Nemēģini iztikt bez vīna- tas dod grūbām īpašu, te pat varētu lietot vārdu- izsmalcinātu- garšu.

Turpmākais ir ik pa brīdim liet klāt buljonu, kas iepriekšējā buljona porcija iesūkusies produktā. Un neaizmirst ik pa brīdim grūbas apmaisīt. Un nepiededzināt tās (ja citādi nevar, uzliek taimeri ik pa 8 minūtēm) Grūbas gatavas tad, kad mīkstas. Beigās tajās iemaisa parmezānu un sakapātus pētersīļus.Nedaudz svaigi drupinātu melno piparu. Sāli nevajag, ja izmanto jau tā sāļo buljonu no kubiņiem. Dažās rceptēs min arī saldo krējumu, es šoreiz iztiku.


(manapanna.lv)

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru