Sastāvs:
1kg makaronu (labāk izvēlēties lielāka gabarīta makaronus)
1kg saldētu spinātu
300g saldētu vai svaigu brokoļu
300g pelējuma siera (piem. Rokfor)
4 daiviņas ķiploku
maķenīt piena un sviesta
sāls
1kg saldētu spinātu
300g saldētu vai svaigu brokoļu
300g pelējuma siera (piem. Rokfor)
4 daiviņas ķiploku
maķenīt piena un sviesta
sāls
Pagatavošana:
Makaronus vāram sālsūdenī kamēr mīksti. Brokuļus tāpat kā makaronus vāram sālsūdenī. Saldētos spinātus izkausējam uz sakarsētas pannas ar sviestu. Spinātiem klāt pielejam mazdrusciņ pienu, lai zūd rūgtuma garša, pieliekam saspiestas ķiploku daiviņs un sāli pēc garšas.
Pelējuma sieru sagriežam plānās šķēlēs.
Ēdiena sastāvdaļas kārtojam dziļā pannā ar vāku sekojošā kārtībā: pannu ieziežam ar sviestu, liekam makaronus, pelējuma siera šķēles, spinātus, sasmalcinātus brokoļus un pa virsu uzkaisam vēl nedaudz pelējuma siera.
Pannu ar vāku liekam krasnī vai uz uguns uz 5-10 minūtēm, kamēr izkūst siers.
Pelējuma sieru sagriežam plānās šķēlēs.
Ēdiena sastāvdaļas kārtojam dziļā pannā ar vāku sekojošā kārtībā: pannu ieziežam ar sviestu, liekam makaronus, pelējuma siera šķēles, spinātus, sasmalcinātus brokoļus un pa virsu uzkaisam vēl nedaudz pelējuma siera.
Pannu ar vāku liekam krasnī vai uz uguns uz 5-10 minūtēm, kamēr izkūst siers.
Recepte no: http://www.saimniece.lv/
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru