otrdiena, 2010. gada 21. decembris

Veģetārā lazanja

lazanjaSastāvdaļas:
Lazanjas pasta
300g saldētu, sasmalcinātu brokoļu
400g konservētu tomātu
1 tase sagrieztas selerijas
1 tase sagrieztu sīpolu
1 tase sagrieztas saldās paprikas
1 1/2 tējkarote kaltēta bazilika
Lauru lapas
1 saspiesta ķiploka daiviņa
1 sakulta ola
1 tases lauku siera
1/4 tase rīvēta parmezāna siera
1 tase rīvēta mocarellas siera

Pagatavošana:
Izvāri atsevišķi brokoļus un makaronus, kā norādīts instrukcijā uz iepakojuma, labi nožāvē.
Mērcei sasmalcini konservētos tomātus, sajauc tos uz lielas pannas kopā ar tomātu mērci, selerijām, papriku, baziliku, lauru lapām un ķiplokiem.
Uzvāri un samazini liesmu, uz lēnas uguns, bieži maisot, cep bez vāka 20-25 minūtes, līdz mērce sabiezē.
Izņem lauru lapas.
Pa to laiku citā traukā sajauc olas, lauku un parmezāna sierus un 1/4 tējkaroti piparu – sajauc šo maisījumu ar brokoļiem.
Sagatavo sautējamo trauku, ielej tur apmēram 1/2 tasi mērces.
Uz mērces kārto pusi visu makaronu, tad – pusi brokoļu un pusi atlikušās mērces.
Atkārto visas kārtas vēlreiz, nobeidzot ar mērces slānīti.
Cep bez vāka cepeškrāsnī, 175 grādu temperatūrā 25 minūtes.
Pārkaisi ar mocarellas sieru un cep vēl 5 minūtes, līdz siers izkusis.
Pirms pasniegšanas ļauj 10 minūtes ievilkties.




(ploome.com)

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru